Боксовата програма този уикенд не е много натоварена. Но все пак феновете има за какво да следят и тази събота. Ето и някои от интересните мачове, които може да ви накарат да стоите до късно тази нощ.

Джейк Пол срещу Нейт Диас

След поражението то Томи Фюри, Джейк Пол се завръща на ринга в още един сблъсък срещу бивш ММА боец. В събота вечерта инфлуенсъра и ютубър ще се изправи срещу легендата от UFC Нейт Диас. Мачът е в Далас, САЩ.

Пол загуби за първи път в кариерата си срещу Фюри, след като беше победен с разделено съдийско решение в Саудитска Арабия по-рано тази година. Проблемното дете ще се опита да се върне към победите, докато се изправя срещу Диас, който ще представлява изцяло ново предизвикателство, когато излязат на ринга.

Звездата на UFC е емблематична фигура в спорта, въпреки че никога не е печелил титла и тренира бокс през последните няколко години. Ако Пол успее да се върне към победите, той може да организира огромен боксов сблъсък срещу KSI, който сега ще се бие с Томи Фюри през октомври.

Мачът Пол – Диас е от 10 рунда и ще се проведе в в American Airlines Center в Далас, Тексас. Ъндеркартът ще започне около 2,00 ч. българско време, като излизането на ринга за основното събитие се чака около 6,00 ч. в неделя сутринта в България.  Битката ще бъде показана на живо по DAZN PPV.

Аманда Серано срещу Хедър Харди - за титли на IBF, IBO, WBA, WBC и WBO в категория перо

Аманда Серано ще направи първата защита на своите безспорни титли в суперлека категория срещу Хийтър Харди. Двете съперници ще се срещнат четири години след първоначалния си сблъсък в ъндеркартата на боя Пол – Диас в Далас.

Серано и Харди се биха за първи път през 2019 г., когато Серано спечели с единодушно решение и стана световен шампион в категория перо. Онзи мач донесе на Харди, която се е състезавала и в ММА, първото й професионално поражение в кариерата.

Самата Серано се стреми да спечели три поредни победи след поражението срещу Кейти Тейлър миналата година. Биткаа Серано – Харди се очаква от около 5:15 сутринта в неделя.