Уикендът, който предстои ще донесе много емоции на боксовите фенове. За разлика от последните седмици, този път има сериозно количество великолепни мачове. Ето, какво може да хване окото на запалянковците на бокса:

 

Ерол Спенс Младши – Терънс Крофърд (битка за безспорнага титла в полусредна категория)

 

Спенс и Крофърд участват в една от най-очакваните – и трудно предвидими – битки в последно време. Двамата шампиони в полусредна категория са непобедени, обичат нокаута и са широко представени в списъците за най-добър боксьор във всички теглови категории.

Спенс (28-0, 22 нокаута) е в полусредна категория с дълга кариера с отлични основи и икономичен и мощен стил. Крофърд (39-0, 30 нокаута) е боксьор, който си проправи път от лека категория – истински майстор и сериозен удряч.

Някои се съсредоточават върху размера на Спенс и как той може да попречи на Крофърд да се представи по най-добрия начин, но той е в категорията вече пет години и трябва да се чувства достатъчно удобно.

Други смятат, че ужасяващата автомобилна катастрофа на Спенс през 2019 г. и дългите периоди на бездействие оттогава могат да изиграят най-голямата роля в развитието на мача.

Това са величия от две поколения, няма съмнение и резултатът от тази битка ще изненада някои хора някъде. Крофърд просто изглежда има малко повече магия, за да излезе от супер битка като тази с вдигната ръка.

Началото на картата е в 2,00 ч. в неделя сутринта, а основният бой между Спенс и Крофърд се очаква около 6,30 ч. сутринта в неделя българско време. Излъчването е по Showtime и TNTSPORTS Boxoffice

 

Айзък Крус - Джовани Кабрера

 

Айзък „Питбула“ Крус (24-2-1, 17 нокаута) се завръща на ринга за първи път тази година срещу непобедения в лека категория Джовани Кабрера (21-0, 7 нокаута). Крус е само един от двамата мъже, които могат да твърдят, че са издържали всички рундове срещу Джервонта „Танка“ Дейвис. А след онази загуба отбеляза победи с нокаут над Юриоркис Гамбоа и Едуардо Рамирес.

Кабрера постигна някои впечатляващи победи в седемгодишната си професионална кариера, но първият му мач от дванадесет рунда тук ще бъде съвсем различна задача.

Боят е част от ъндъркартата на Спенс – Крофърд. Началото на картата е в 2,00 ч. в неделя сутринта, а основният бой между Спенс и Крофърд се очаква около 6,30 ч. сутринта в неделя българско време. Излъчването е по Showtime и TNTSPORTS Boxoffice

 

Нонито Донер - Александро Сантяго (световна титла в категория петел на WBC вакантна)

 

На 40 години, Нонито Донер (42-7, 28 нокаута) се стреми да счупи собствения си рекорд за най-възрастен боксьор в историята, печелил световна титла в категория петел, поставен преди това, когато беше на 38 години.

В другия ъгъл е Александро Сантяго (23-3-5, 14 нокаута) – 27-годишен мексиканец, който направи своя професионален дебют през 2012 г., единадесет години след този на Донер. Той се възстанови от загуба от Гари Антонио Ръсел през 2021 г. с три поредни победи.

Въпросът тук е колко му остава на „Филипинската светкавица“ след вече достойна за зала на слава кариера и последната му загуба – тежък нокаут от „Чудовището“, Наоя Инуе.

Боят е част от ъндъркартата на Спенс – Крофърд. Началото на картата е в 2,00 ч. в неделя сутринта, а основният бой между Спенс и Крофърд се очаква около 6,30 ч. сутринта в неделя българско време. Излъчването е по Showtime и TNTSPORTS Boxoffice