Лятната боксова програма тази година не е много зрелищна. Въпреки това всяка събота има интересни битки, които да се наблюдават. Gong.bg ви представя някои от значимите сблъсъци, които може да видите този уикенд. Трите основни битки са защитата на Джош Кели на неговия пояс на WBO International срещу непобедения Габриел Алберто Корсо,  последвани от битка за титлата на Великобритания в ъндъркартата и боят в Детройт за обединените титли на Алисия Баумгарднер.

Джош Кели срещу Габриел Алберто Корсо

Джош Кели продължава кампанията си в супер полусредна категория в Нюкасъл, този път срещу непобедения аржентинец Габриел Алберто Корсо. „Красивото момче“ Кели се възстанови от тежкото поражение от Давид Аванесян през 2021 г., като увеличи теглото си и се върна към най-доброто от себе си. Трите му битки в дивизията досега показаха забележителната ловкост и бързите комбинирани удари, които събраха толкова много почитатели, когато той премина от олимпийски аматьор на професионалния ринг. Последното му излизане срещу Трой Уилямсън за британската титла беше могъщо и показа ясно нивото му. Очаква се тази форма да продължи.

Това е първият път, когато Корсо ще играе 12 рунда и въпреки че е непобеден, рекордът му предполага, че Кели не трябва да се тревожи твърде много за силата си. Мачът е в събота, като началото на програмата е в 19,00 ч. а основния бой между Корсо и Кели ще е около полунощ и може да се наблюдава по английската версия на DAZN.

Каис Ашфак срещу Лиъм Дилън

В ъндъркартата на Кели – Корсо има забележителна битка за британската титла в суперлека категория между Каис Ашфак и Лиъм Дилън. След шокиращо поражение срещу Марк Лийч през 2020 г., Ашфак се върна с четири победи. Той се озовава в битка срещу коравия и непобеден Дилън за вакантната титла.

Дилън постигна най-добрата си победа в кариерата си над Джошуа Олувасеун Уахаб последния път, за да осигури този шанс, и ще се опита да спечели в ролята на аутсайдер още веднъж. Битката има потенциала да бъде най-добрата за вечерта и феновете могат да очакват, че ще стигне докрай. Мачът е част от програмата на DAZN от Великобритания, която започва в 19,00 ч.

Алисия Баумгарднър срещу Кристина Линардату

Алисия Баумгарднър защитава безспорната си шампионска титла в суперперо категория в събота в Детройт, оглавявайки картата срещу единствената жена, която я победи да тук – Кристина Линардату. Двете се биха през 2018 г. и съдиите дадоха успеха на Линардату с разделено съдийско решение, но шампионката влиза в този мач по-свежа, по-усъвършенствана и много по-активна като боец.

Баумгарднър събра първите си колани през 2021 г. срещу Тери Харпър и направи една защита, преди да обедини поясите в дивизията в равностойна битка с Микаела Майер. В последното си излизане тя свали на земята Елхем Мехалед два пъти по пътя към единодушно съдийско решение.

Линдрату сега е на 35 години и е водила последните си пет битки в редиците на суперлека категория. Свалянето на пет килограма няма да е забавно, а последният път, когато Баумгарднър се изправи срещу някой, който беше притиснат от сваляне на теглото, беше Харпър. Това завърши с относително брутален нокаут за американката.

Мачът за безспорната титла може да гледате по американската версия на DAZN. Боят ще започне около 6:15 ч. в неделя сутринта българско време.