Инфлуенсърът превърнал се в боксьор Джейк Пол бе включен в елитен списък на най-влиятелните 50 спортисти в света. Ютубърът влезе в списъка съставен от Sports Illustrated. Работата му като състезател, промоутър и дори мениджър, го нареди редом с някои от най-големите звезди на спорта.

Джейк Пол е единственият боец в списъка, като е изпреварил имена като Конър Макгрегър, Канело Алварес и Тайсън Фюри, които ги няма в топ 50.

„Обичам спорта. Това промени живота ми. Това ми спаси живота. И може да бъде много по-добре“, обяви Джейк Пол.

Футболистите Лионел Меси и Килиан Мбапе влязоха в списъка поради влиянието си на и извън терена. Изненадващото бе, че Кристиано Роналдо не се присъедини към тях, но Саудитският инвестиционен фонд, който премести суперзвездата в Близкия изток, беше признат.

Собственикът на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи също е председател на базираната в Катар спортна мрежа beIN и беше посочен в списъка. Други спортни собственици като този на Арсенал, ЛА Рамс и Денвър Нъгетс Стан Крьонке също бяха включени, както и президентът на UFC Дейна Уайт.

Уайт помогна на собствениците на UFC Endeavour да се слеят с WWE през април, за да създадат публична компания на стойност 21,4 милиарда долара.

Американски легенди като баскетболната икона Леброн Джеймс и голфърът Тайгър Уудс също попаднаха в топ 50. Както и друго ново име в листата - Оливия Дън. Тя е представена благодарение на 7,5 милиона последователи на гимнастичката в TikTok и 4,1 милиона в Instagram. В листа има и спортен журналист. Водещият Пат Макафи е в списъка заради  популярността на шоуто си, което тази година ще се премести в ESPN.