Джек Пол е спряган за "най-големия дебют в ММА за всички времена". Сензацията в YouTube е посветил последните пет години от живота си на това да стане професионален боксьор и в момента има рекорд от 9-1. Миналата година обаче той подписа договор с Професионалната лига на бойците PFL, за да направи очаквания си дебют в ММА.

Главният изпълнителен директор на PFL Питър Мъри настоя, че първият ММА двубой на Пол - насрочен за 2025 г. - ще бъде най-големият дебют на всички времена и ще надмине този на Леснар през 2007 г.

„Когато Джейк Пол дебютира в ММА, това ще бъде най-големият дебют в историята на ММА, огромно световно мегасъбитие. И вие сте чули директно от Джейк, че той се отнася сериозно към този спорт, докато продължава да се състезава на най-високо ниво в бокса и да взривява умовете на хората“.

„Той го прави по свой начин, което е невероятно да се наблюдава, и наистина е като гледна точка като първи боксьор, който мисли не само за собствената си кариера, но и за други кариери в лагера и света. Той подкрепя мисията на PFL "Бойците на първо място", но когато дебютира, това ще бъде срещу голямо име в ММА, а има редица атлети, които излагат имената си.

"Има списък и той се увеличава. Така че ще споделим повече подробности в подходящия момент".

Леснар направи своя дебют в UFC само година след като за първи път премина в клетката от WWE. Той спечели титлата на UFC в тежка категория през 2008 г. след само четири двубоя, но се оттегли през 2011 г. след загуба от Алистър Оверим.

46-годишният Леснар все пак се завърна през 2016 г., за да победи Марк Хънт, но по-късно двубоят беше отменен на фона на допинг скандал. Междувременно 27-годишният Пол трябваше да се завърне в бокса срещу 57-годишния Майк Тайсън, но датата 20 юли беше отложена за по-късно през годината, след като боксовата легенда претърпя здравословни проблеми. Това заплашва да отложи и дебюта на Пол в ММА и PFL.

PFL вече има в сметките си шампионките по бокс за жени Клариса Шийлдс, Савана Маршал и Аманда Серано. Шийлдс е с баланс 2-1 в ММА, докато Серано все още не е дебютирала за PFL, но вече има две победи и едно равенство в клетката. Междувременно Маршал ще дебютира тази събота в Нюкасъл в двубой от PFL Europe срещу Мирела Варгас.

Световният шампион по бокс се подготвя за реванш в ММА, след като през 2022 г. загуби от Шийлдс в битката им за безспорната титла. И Мъри се надява, че триото от женски боксови звезди, подписани в техния списък, ще насърчи повече хора да направят същата промяна.

„Имаме Аманда Серано, шампионка, която очевидно е невероятен боксьор от най-високо ниво и има история в ММА. Но отново, с Клариса, Савана, Аманда, най-великите жени в бокса днес, които се обръщат към ММА в PFL, за да се заемат с този спорт, мисля, че това е невероятно смело и много вълнуващо за гледане. Мисля, че тези жени ще проправят пътя на мъжете в бойните спортове, по-специално на боксьорите, да навлязат в ММА“.