Рой Джоунс Младши иска да влезе между шамарите, за да замени Майк Тайсън в битката му с Джейк Пол. Тайсън трябваше да се изправи срещу Пол в грандиозен сблъсък на 20 юли, но 57-годишният бивш шампион в тежка категория беше принуден да се оттегли поради здравословни проблеми. Отлагането на сблъсъка не беше изненада за мнозина, след като беше съобщено, че Тайсън е претърпял спешен медицински инцидент по време на полет дни по-рано.

Джоунс, който се би с Тайсън в демонстративен мач през 2020 г., е на 55 години, но за последно се би като професионалист миналата година в поражение със съдийско решение срещу Антъни Петис. Някога Джоунс беше смятан за един от най-добрите бойци, живели някога, но кариерата му продължи твърде дълго и пораженията срещу не толкова големи съперници опетниха биографията му. Сега бившият шампион се надява да си върне уважението на съвременните фенове на бойните спортове, като замени контузения Тайсън в двубой срещу ютубъра Пол.

Джоунс заяви, че ще влезе в бойна форма в случай, че Тайсън не може да се изправи срещу Пол на новата насрочена дата поради здравословното си състояние.

"Може би ще вляза във форма за това, защото никога преди не съм мислил да го правя, но при ситуацията с боя - отлагането му, мисля, че това е чудесна идея. И ще бъда готов и във форма, защото ако битката не се състои, тогава аз съм идеалният човек, който може да замести Майк Тайсън, за да се бие с Джейк Пол. Това е нещо, за което съм мислил. Ако битката с Джейк Пол ми е предложена, тогава да бих я приел."

Въпреки че Джоунс не е печелил на професионалния ринг от 2018 г., той е уверен, че ще успее да изработи план на ринга, за да победи Пол. Джоунс също така разкри, че е имал и други предложения да се завърне, но ще се съсредоточи върху потенциален двубой срещу Пол.

"Не съм мислил как ще се боксирам с Пол, защото, тъй като съм си аз, мисля само за това да бъда най-добрият, който мога да бъда, и никога не съм мислил за друго", каза Джоунс. "Разбрах го на ринга. Очевидно е, че имаше нещо с Томи Фюри, а после онзи ден някой ме попита дали бих се биел с Хулио Сезар Чавес младши в демонстративен мач, а това е лудост. Бих се хвърлил на него, но сега, когато се появи това нещо, има смисъл да вляза във форма за да се изправя срещу Джейк Пол, а това ще бъде един от най-големите двубои на това десетилетие“.