Майк Тайсън може никога да не получи разрешение от лекарите да се бие с Джейк Пол. 57-годишният Тайсън се договори за професионален бой с ютубъра, който трябваше да се състои на 20 юли в Тексас, САЩ. Битката обаче бе отложена зарази здравословен проблем на Железния Майк. Става въпрос за възобновила се язва.

Въпреки първоначалния оптимизъм, че отложената битка може да бъде пренасрочена, последните информации предполагат, че медицински експерти може никога да не дадат разрешение на Тайсън да се състезава професионално.

Докато екипът на Тайсън първоначално омаловажаваше проблема, наричайки го незначителен епизод, Тексаският отдел за лицензиране и регулиране (TDLR) не рискува. Като санкциониращ орган за предложеното професионално състезание Пол срещу Тайсън, TDLR следи отблизо медицинския статус на Железния Майк.

Според мениджъра по комуникациите на TDLR Тела Мандж, основният страх е, че всеки значителен удар или травма по време на битка може да причини разкъсване на язвата на Тайсън, което потенциално да доведе до изтичане на стомашна киселина в коремната му кухина – животозастрашаващо усложнение.

„Лекарите може никога да не позволят на г-н Тайсън да се боксира професионално с активна стомашна язва. Едно грешно движение на ринга и състоянието му може да стане тежко“, каза Мандж пред World Boxing News. 

Въпреки че Тайсън и Пол са изпълнили всички медицински изисквания преди отлагането, TDLR планира да проведе друга пълна физическа оценка преди всяка нова дата за боя. Дори ако по някакъв начин бъде разрешено, източници предполагат, че двубоят може да се наложи да бъде понижен до демонстративен, за да получи лиценз.