Джейк Пол вече мисли за дебюта си в MMА. Това стана след тайна тренировка преди битката му на боксовия ринг срещу Томи Фюри. В неделя Пол най-накрая се изправя срещу Томи Фюри - който на два пъти се оттегли преди това поради контузия и проблеми с визата за САЩ

Това идва малко повече от месец, след като ютубурът превърнал се в боксьор, подписа договор със съперниците на UFC, The Professional Fighters League.

26-годишният Пол ще помогне в оглавяването на новата дивизия за „супер битки“ на PFL, която също ще бъде домакин на неговия дебют в клетката през 2024 г. И Пол вече работи върху своите ММА умения, докато се подготвя да се бие с Фюри.

„След тази битка ще се върна към тренировките по ММА“, каза Пол пред The MMA Hour. „Работим върху жиу жицу. То идва наистина естествено и първо. В гимназията тренирах борба, така че много от движенията ми са ми познати от тренировките. Аз имам бокса, така че наистина е просто да получавам ритници и да мога да ги защитавам, което ще бъде интересно. Но аз обичам да се изпитвам, това е смисълът на живота, живееш извън зоната си на комфорт, най-добрите хора ще ти го кажат. Просто искам да се занимавам с ММА. Мисля, че мога да бъда наистина добър в това“, допълни Пол.

Битката на Пол с Фюри ще отбележи първия път, когато той се изправя срещу признат професионален боксьор, въпреки победите над бивши шампиони на ММА. Той вече победи Бен Аскрен, Тайрън Уудли, и великия UFC боец Андерсън Силва.

Но американецът е готов да се опита да добави още едно легендарно UFC име към рекорда си в лицето на Нейт Диас.

„Мисля, че съм готов. Нека да мине мача в неделя и ще го подготвим възможно най-скоро. Да, мисля, че това е следващото. Мисля, че това искат феновете и това искам аз. Имаше много разговори, казахме си нещата, но е време да се заемем с работата“.

Пол дори предложи на 37-годишния Диас сделка за две битки, както на ринга, така и в клетката.