Въпреки че все още се радва на най-доброто представяне в кариерата си, Терънс Крофърд намекна, че може да окачи ръкавиците и да се оттегли. Бъд е безспорен шампион в две дивизии. През юли той участва в двубой, който мнозина наричат "Битката на годината", а самият Крофърд бе обявен за "Боец на годината" заради начина, по който стилно се справи с предизвикателството на непобедения световен шампион Ерол Спенс Младши.

Съществува договорен реванш, който все още не е официално обявен, което накара Крофърд да прецени възможностите си, след като през август 2017 г. стана шампион и с четири пояса в суперлека категория.

Той е свързван с мачове с широк кръг бойци, най-вече с Канело Алварес, въпреки че разликата в тегловите категории прави този мач почти невъзможен. Друга опция е Джарън Енис, но Кроффърд бързо отхвърли такъв бой.

В нова публикация в X Крофърд заяви, че може да има още един мач, но може и да няма.

"Може да ви дам още един, а може и да не ви дам, защото всички вие не знаете как да оцените величието, когато го видите", написа Крофърд.

Изглежда, че Крофърд се чувства недооценен за работата си, дори въпреки че оглавява много класации. Не на това мнение обаче е Теофимо Лопес, който през тази седмица критикува CV-то на Крофърд и го нарече надценено, както и призова "Бъд" за бой.  

Крофърд има 40 победи от 40 мача в кариерата си, от които 31 с нокаут.