Последната публикация на Терънс Крофърд в социалните мрежи може да подскаже, че договореният реванш с Ерол Спенс Младши вече не е на дневен ред. Роденият в Омаха боксьор победи дългогодишния си съперник Спенс в девет рунда през юли, за да стане безспорен шампион в полусредна категория, с което завърши кампанията си в дивизията, в която постигна победи над Джеф Хорн, Амир Хан, Кел Брук и Шон Портър.

Битката му със Спенс беше дългоочаквана и за мнозина беше най-значимото боксово събитие на 2023 г. Въпреки че бе обявен за двубой 50/50, Крофърд спечели с лекота, като три пъти повали Спенс, преди да се стигне до нокаута.

Като се има предвид побоят - такъв, който според Спенс е спечелил на Крофърд наградата "Боец на годината" - много фенове и специалисти смятаха, че реванш не е необходим, но в договора беше записано, че загубилият има право да го поиска. Спенс направи точно това месеци по-късно, въпреки че все още няма обявена дата или тегло за втория сблъсък.

След новината, че Спенс е претърпял операция на окото си, феновете вече знаеха, че може да се сблъскат с още по-голямо забавяне. Сега Крофърд написа в социалните мрежи, че се "радва, че всичко е приключило".

"Вече чух всичко това, Ерол Спенс. Всичко е наред, защото като цяло се радвам, че всичко приключи. Пожелавам ти добро, братко“, написа Крофърд.

Като се има предвид, че Кроуфорд вече беше отговорил на операцията на Спенс, последният му пост подсказва, че зад кулисите се е случило нещо повече.

Ако реваншът наистина бъде отменен, той вероятно ще се стреми да повиши теглото си. Битката, която изглежда го интересува най-много в последно време, е скок в три категории, за да се изправи срещу безспорния шампион в суперсредна категория Саул "Канело" Алварес.