След обилните порции оптимизъм от страна на самите боксьори и промоутърите, двубоят между американските супербойци в лека категория Девин Хейни (31-0, 15 нокаута) и Райън Гарсия (24-1, 20 нокаута), който беше планиран за март, се провали.

Днес Гарсия написа в социалните мрежи, че двубоят му с Девин е "мъртъв", а новият приоритет на Райън е мач срещу шампиона на WBA, който е "във ваканция", Роландо Ромеро (15-1, 13 нокаута).

"Уведомих екипа си, че поемам по друг път. Намерението ми сега е да се бия с Роландо Ромеро... Моля се екипът ми да подкрепи решението ми. Оскар (Де Ла Оя) ще направи този двубой възможен. По-голяма битка, по-голям бизнес."

Интересно е да се отбележи, че през последните 24 часа Гарсия обяви и раждането на първия си син, както и съвместното решение със съпругата си да подадат молба за развод...

Реакцията на Хейни не отне много време: "Никога повече не споменавай името ми, гадняр."

Припомняме, че и двамата бойци дебютираха в суперлека категория през декември миналата година. Гарсия беше първият, който направи това, нокаутирайки Оскар Дуарте в 8-ия рунд. Седмица по-късно Хейни стана шампион във втора категория, побеждавайки Реджис Програис в двубой за титлата на WBC.

Впоследствие беше разкрито с какво тегло е влязъл Хейни в боя с Прогреис. Той е бил по-тежък с почти 4 кг.