Девин Хейни ще се изправи срещу Реджис Програис в битка за световната титла на WBC в супер лека категория на 9 декември в Chase Centre, Сан Франциско, САЩ. За картата Matchroom – поставена в родния град на Хейни – се носят слухове от известно време.

Хейни (30-0, 15 нокаута) наскоро потвърди, че ще премине от лека до супер лека в търсене на повече титли. Той ще стане „Шампион в почивката“ с WBC на 135, с опцията да се върне надолу, за да се изправи срещу новия шампион – Шакур Стивънсън или Едуин Де Лос Сантос – ако реши.

Последното му представяне в лека категория засега ще бъде успеха с  единодушно съдийско решение над елитния украинец Василий Ломаченко. Имаше призиви за реванш, тъй като мнозина в спорта смятат, че Лома е направил достатъчно, за да спечели, но американецът очевидно е продължил напред.

„Трябва да те настъпя. Трябва да те смажа. Ти си на пътя ми. Това е друго ниво, но аз съм на най-високото. Аз съм на върха. Просто още една нощ за мен, още една жертва, още едно тяло. Ще те премажа“, заяви Хейни.

Програис (29-1, 24 нокаута) наскоро обиди силата на опонента си и е ясно, че иска да нанесе сериозни щети на ринга след някои злобни закачки в социалните медии. Той спечели вакантния пояс срещу Хосе Сепеда през ноември миналата година и оттогава имаше една сравнително слаба защита в родния си град Ню Орлиънс срещу Даниелито Сория.

„Разбивам те! Ще разбия сърцето и пречупя волята ти. Ще взема всичко от теб. Ти не си истински, ти си фалшив. Ще продължа да подчертавам това отново и отново - ще те нараня. Ти си малко момче за мен. Всички, които са там, всички твои хора, ще те видят нокаутиран. Майната му на бокся, това ще е клане.”