Световен шампион от шест категории и основател на Golden Boy Promotions, Оскар де ла Оя, разкри своя идеален опонент за звездата на неговата фирма - Райън Гарсия, и то в уикенда на Супербоул в САЩ. Гарсия претърпя първото поражение в кариерата си при последното си излизане, поражение с нокаут от Джервонта Танк Дейвис през април, в едно от най-големите събития с плащане за гледане през 2023 г.

Сега „King Ry“ изглежда фокусиран да се върне на ринга през ноември и февруари догодина да претендира за световна титла в супер лека категория, където и четирите пояса смениха собствениците си през последните дванадесет месеца.

В интервю за Fight Hub, Де Ла Оя разкри плановете си Гарсия да се бие през уикенда на Супербоул, но призна, че 25-годишният ще има нужда от високопоставен съперник, за да го направи.

„Има огромен уикенд в уикенда на Супербоул. Говорим с някои хора и силно смятам, че единственият боец, който може да оглави такова събитие, би бил Райън Гарсия, през уикенда на Супербоул, което би било невероятно, би било невероятно. Очевидно всичко зависи от съперника, трябва да е за световна титла, трябва да е срещу огромно име“, каза Де Ла Оя.

„Така че ще видим какво ще се случи, но Райън и Теофимо Лопес биха били много забавни.“

Въпреки това, Де Ла Хоя също разкри идеите си за алтернативни опоненти, ако сблъсък с Лопес се провали.

„Имате бойци като Девин Хейни, имате бойци като Роли Ромеро, смешно е, защото вие също имате боец в лицето на Адриен Бронър! Гарсия и Бронър биха били голям хит, представете си тази пресконференция, представете си този двубой. Бронър все още е живо куче в този бизнес.

Супербоул трябва да се проведе в неделя, 11 февруари в Лас Вегас, което означава, че Де Ла Оя вероятно ще представи карта за Гарсия на 10 февруари в Града на греха.