Райън Гарсия ще се върне на ринга и ще направи своя дебют в категория супер лека, като се изправи срещу Педро Кампо. Единственият шанс този бой да не се осъществи е, ако Кампо получи шанс да се бие за титлата на WBA в полусредна категория срещу Охара Дейвис. Дебютът на Гарсия в супер лека ще бъде през ноември или декември, според Дан Рафаел.

Засега Кампа (34-3-1, 23 нокаута) е вероятният следващ опонент за 25-годишния Гарсия (23-1,19 нокаута), защото той е по-сигурна битка за него, като се има предвид, че излиза от загуба с нокаут в седми рунд от Джервонта Дейвис миналия април. Кампа изглеждаше добре в последните си две битки срещу Брендън Лий и Теофимо Лопес, което дава повод и на двамата да са оптимисти.

За Гарсия е важно да не загуби, преди да получи шанс да се бие с шампиона на WBA в полусредна категория Роландо „Роли“ Ромеро, защото това е мач, който ще се продава сред обикновените фенове на бокса и 11-те милиона последователи на Kingry в Instagram.

Въпреки съдебните спорове между Гарсия и промоутъра му Оскар де ла Оя, това няма да попречи на работата относно организирането на следващия бой за Гарсия.