Боксьорът ни Рами Киуан загуби на 1/4-финалите в категория до 71 килограма от американеца Омари Джоунс. Така българинът не успя да осигури първи медал за страната ни от Олимпиадата, тъй като полуфиналистите си осигуряват минимално брозново отличие. Американецът продължи напред след единодушно съдийско решение.

start-photo.bg
15 снимки

Първият рунд започна по-спокойно, като двамата боксьори поддържаха дистанция и опитваха удари. Все пак американецът се впусна на два пъти напред, но Рами Киуан му отговори подобаващи, като пласира добри удари. Американецът се опита да притесни нашия представител с комбинация в тялото. Българинът обачи запази спокойствие. В крайна сметка рундът отиде за Джоунс в съдийските карти.

Рами стартира по-добре втория рунд, като успя да пласира няколко чисти удара. В един момент двамата влязоха в бърза размяна на удари. Българският боксьор опита удар в тялото на противника, но се препъна и загуби баланс, така и се озова на земята. Това не бе зачетено като нокдаун от съдиите. Рами продължи да опитва, но не успя да пробие защитата на американеца.

Българският боксьор притисна своя съперник в опит да го прати в нокдаун и да компенсира изоставането си от първите два рунда. Ударите на Киуан успяваха да нацелят американеца и рундът бе присъден на българския представител, който обаче, в крайна сметка загуби мача и се сбогува с участието си на Олимпийските игри в Париж.