Терънс Крофърд разкри днес, че реваншът му с Ерол Спенс Младши ще бъде през декември в категория полусредна и той вече тренира за битката. Крофърд казва, че договорът гласи, че всеки боец трябва да уведоми писмено, ако не може да направи тегло за мача в полусредна категория от 147 паунда. Тъй като той не чу нищо от Спенс, реваншът ще бъде в полусредна.

Ако искаше да бъде честен, роденият в Небраска Бъд Крофърд можеше да избере да вземе реванша с тегло до 154 паунда (супер полусредна), но е доста ясно, че той предпочита полусредна, тъй като това прави по-лесна битката и намалява шансовете му да загуби от Спенс. Ако Ерол е изтощен от опитите да загуби тегло, победата за Крофърд е сигурна. Спенс с пълна сила на 154 би бил потенциален кошмар за Крофърд; следователно, той избра да вземе реванша на 147, за да премахне потенциала да бъде победен. Това е умен ход от Крофърд.

Интересното е, че Крофърд все още има амбициите да прескочи няколко категории, като предизвика Канело Алварес за неговата безспорна титла в суперсредна категория. Като изпревари по-заслужилите състезатели до 168 паунда Дейвид Бенавидес, Дейвид Морел младши, Диего Пачеко и Деметриус Андраде.

„Той упражни правото на реванш и това е битката, която трябва да се случи сега, така че ще видим как ще продължат преговорите“, каза Терънс Крофърд. „Трябва да се бием през декември и аз се връщам към тренировките. В договора пише, че или единият, или другият трябва да уведоми писмено, че вече не може да прави теглото. Ако не, двубоят ще бъде на 147“.

Крофърд не може да тръгне по пътя на WBO „Супер шампион“, за да форсира битка за титлата срещу Канело, тъй като това работи само за една тегловна категория. С други думи, ако Крофърд иска да бъде задължителен кандидат за пояса на WBO, той може да го направи за титлата до 154 паунда.

Но той не може да използва метода на WBO „Супер шампион“, за да стане задължителен претендент за титлата на Канело в категория 168 паунда на тази организация. Това би било шега за спорта, ако санкциониращите органи биха позволили на техните притежатели на колани да издигнат всяка тежест, която искат да предизвикат за титли в дивизии, в които никога не са се били и им липсва физика.

Ако това беше позволено, бихме могли да видим малки шампиони на WBO в по-ниските класове, използвайки метода "Супер шампион", за да предизвикат шампионите в тежка категория, така че да могат да получат голям хонорар.

„В договора се посочва, че трябва да достигне 147. Тъй като нито аз, нито Ерол сме се уведомили взаимно, заявявайки, че не можем да направим теглото“, каза Крофърд. „Няма сравнение. Когато сравнявате Ерол Спенс с Терънс Крофърд, няма сравнение. Моята кариера, вече отивам в Залата на славата. Ако се пенсионираме точно сега, той няма да отиде в Залата на славата“, каза Крофърд.