След като беше обявено, че Ерол Спенс Младши е решил да задейства договорна клауза за реванш за още един бой срещу Терънс Крофърд, повечето наблюдатели смятат, че е просто формалност, че втората битка ще бъде договорена. Самият обединен шампион на супер полусредна категория е готов да даде реванш на Спенс. Въпреки че Бъд заяви на пресконференцията след битката, че няма да има проблем да задължи Спенс да качат теглото на боя, изглежда той и неговият екип са се замислили.

Близък приятел и тренировъчен партньор на Крофърд коментира в социалните медии текущото състояние на играта и изглежда показа, че човекът от Небраска и неговият екип не са много запалени да се върнат срещу Спенс и няма да бързат да се бият отново в категория до 154 паунда (супер полусредна).

„Факти… и на всички хора тук, разпространяващи фалшиви истории, Бъд предлага на Ерол битка на 147 (полусредна). Ако той не я приеме, което се надяваме да стане, защото е загуба на време, Бъд иска да направи нещо, което никога не е правено и да се изкачи с 3 тегловни категории, за да победи Канело“, казва приближен на Крофърд.

Въпреки че Спенс, разбира се, има право да направи втори удар срещу Крофърд, Бъд, поради победата си в първата среща, има правото да избере теглото. Ако информациите за Крофърд, който настоява отново да е на 147, са верни, не е известно дали Спенс би избрал това, като се има предвид колко ясен е бил относно трудностите си да стигне до лимита на полусредна категория.

Неговото представяне в T-Mobile Arena по-рано тази година видя Крофърд да се издига номер едно в спорта и той беше свързван с бой с безспорния световен шампион в супер средна категория Саул Канел  Алварез. Екипът на Спенс засега не е коментирал развитието.