Ерол Спенс Младши потвърди, че бързо ще използва клаузата си за реванш срещу Терънс Крофърд, въпреки че загуби с технически нокаут. Крофърд направи едно от най-добрите си представяния за всички времена, за да влезе в историята като първият неоспорим световен шампион в бокса при мъже в две категории от ерата на четирите пояса. Той три пъти сваля на земята Спенс преди рефера да спре боя в 9-и рунд в Лас Вегас в събота вечерта.

„Бъд“ също направи огромна заявка за титлата на най-добрия боец в света, като остана непобеден с 40-0 и 31 нокаута и нанесе първата професионална загуба на Спенс, който никога преди това не бе повалят от противник на земята. Крофърд добави поясите на WBA, WBC и IBF в категория супер средна към колана на WBO, която той държи от 2018 г.

Световният шампион в три дивизии Кроуфорд е с 8:0, откакто се изкачи до полусредна категория след престой като безспорен в полусредна категория, нокаутирайки всеки, който се изпречи на пътя му, включително сега не по-малко от шест настоящи или бивши световни шампиони.

Въпреки напълно едностранчивата битка в това, което мнозина бяха определили като най-голямото събитие в спорта след Флойд Мейуедър срещу Мани Пакяо през 2015 г., Спенс остава мотивиран бързо да отмъсти за първото си поражение с двубой през декември, който се надява да бъде в категория до 154 паунда (супер полусредна), след като много пъти е казвал в подготовката за битката, че това ще бъде последната му в полу средна поради трудностите му да остане под лимита за тежест.

„Трябва да го направим отново. Щях да съм много по-добре, щеше да е много по-близо. Трябва да го направим отново“, каза Спенс веднага след двубоя с Коуфърд.

По-късно той каза на пресконференцията си след мача: „Определено съм отворен за реванша и се надявам, че ще бъде при 154 паунда.“ Попитан дали публиката би „купила“ реванш между дуото след напълно едностранчивия характер на първата им битка снощи, Кроуфърд каза: „Разбира се, публиката би го купила, вижте колко много хора излязоха, за да покажат и на двама ни подкрепа тазии вечер. Ако битката се случи отново, почти съм сигурен, че подкрепата ще дойде отново и за двама ни.“

Крауфорд също изглеждаше отворен към перспективата да се повиши до 154 паунда, за да улесни реванша със Спенс. Според регламента, победителят определя теглото за реванша. „147 паунда беше доста трудно и за мен“, каза той. „Вече говорех за напредване и предизвикателство срещу безспорния световен шампион в лека средна категория Джърмел Чарло, така че 154 паунда няма да са недостижими.“