Терънс Крофърд може да настоява за отстъпки от Ерол Спенс за реванша, което потенциално проваля двубоя. Има потенциал Крофърд (40-0, 31 нокаута) да поиска по-голямо разделение на портфейла от това, което е посочено в клаузата за реванш, за да увеличи теглото до 154 паунда (супер полу средна), което е мястото, където Спенс (28-1, 22 нокаута) иска. Като победител в първата битка на 29 юли, Крофърд може да избере теглото за реванша със Спенс, което означава, че може да го увеличи до 154 или да го запази на 147 (полусредна), и Ерол не може да направи нищо по въпроса.

Така че, ако Спенс иска и има нужда теглото да бъде увеличено до 154, Крофърд може да му изпълни желанието в замяна на по-голямо разделение на парите. Ако Спенс откаже, реваншът няма да се състои. Крофърд ще продължи напред и ще се бие с когото реши.

Проблемът, който Крофърд има, е, че няма никого, с когото да може да се бие за момента, който ще му донесе същите приходи, които би получил отново срещу Спенс.

Така че на практика Крофърд ще се простреля в крака, ако се опита да играе твърдо, като притиска Спенс за по-голямо разделение на хонорарите, за да вдигне тежестта до 154 паунда. Крофърд вече каза, че няма да се бие с Джарън Еникс или Кийт Търман, което не е добра идея,  като се има предвид, че той може да направи повече пари, биейки се с тях, отколкото срещу всеки в супер полу средна, с изключение на Джермел Чарло, който може да е зает известно време, ако успее да  победи Канело Алварес на 30 септември.

Ако Крофърд избере да се опита да привлече Спенс за по-голямо поделяне на парите, той ще му направи услуга, защото ако откаже, той може да продължи да възстановява кариерата си в супер полу средна, средна или супер средна категория.