На 30 септември мексиканската суперзвезда Саул Канело Алварес ще се бие в Лас Вегас (САЩ) с американеца Джермел Чарло - това ще бъде първата (в мъжкия бокс) битка в ерата на четирите пояса между двама абсолютни световни шампиони. Канело (59-2-2, 39 нокаута) е фаворит в сблъсъка, тъй като за разлика от Чарло (35-1-1, 19 нокаута) той ще се състезава в собствената си категория - ще защитава всички пояси в супер средна. Джермел събра всички титли две дивизии по-долу.

Интересно е, че Канело може да получи втора поредна битка с абсолютен шампеион - лидерът в полусредна категория Терънс Крофърд (40-0, 31 нокаута), иска да се бие с мексиканеца. Канело назова причината да откаже битката с Крофърд. Първоначално Алварес не беше впечатлен от тази опция, но след това изглежда промени решението си. В крайна сметка не това е боят, който иска.

„Всички говорят за битката ми с Крофърд“, каза Канело. „Знаете ли какво не ми харесва във всичко това? Когато на Терънс беше предложен двубой с Джервонта Дейвис в лека категория, той отговори: „Никой няма да ми даде кредит за това.” Това е абсолютно същата ситуация. Така че мисля, че на Канело срещу Крофърд трябва да се каже не. Знаете ли какво, момчета? Няма нужда, не се опитвайте да правите подобни битки“.