Терънс Крофърд бързо опроверга някои слухове, които се появиха след последната му победа. През изминалия уикенд американската боксова звезда стана световен шампион в четвърта категория, след като победи Израил Мадримов в Лос Анджелис, за да вземе световната титла на WBA в супер полусредна категория.

Преди двубоя се говореше за потенциален бъдещ мач между Крофърд и мексиканския крал в супер средна категория Канело Алварес. Шефът на саудитския бокс Турки Алалшикх, който организира мача между Крофърд и Мадримов, по-рано изрази желание да осъществи двубоя с Канело, но сега се отказа от това.

"Това е лудост и ме кара да се смея - всички щуротии, които Канело прави и казва в медиите за размера и за това, че няма да получи нищо от този мач и всички подобни неща“, заяви Крофърд пред The Porter Way Podcast. "Но Канело се е бил с по-малки момчета през цялата си кариера. Канело сам определяше теглото си в продължение на години. Канело се биеше с по-малък Флойд Мейуедър, Канело се биеше с по-малък Амир Хан, той се биеше с Джермел Чарло. И съм сигурен, че с всички тези момчета, с изключение на Мейуедър - и дори с Едгар Берланга в момента - той не е спечелил толкова пари, колкото би спечелил срещу мен“.

"Но въпреки това той има всички тези оправдания, защо не иска да се бие с мен. Ако всичко е въпрос на бизнес, тогава ще правиш добър бизнес. Чух го да казва, че съм лесна работа и лесни пари - ако бях лесна работа, щеше да вземеш всички тези пари, които ти предлагат. Но все пак той иска 200 млн. долара за Дейвид Бенавидес, а иска 150 млн. долара, за да се бие с мен“, добави Крофърд.

"Така че това просто ми дава да разбера точно там, че съм заплаха за него. Аз съм заплаха за него и съм заплаха за неговото наследство. Би било лудост човек, който е започнал в лека категория, да се качи до супер средна и да ви отстрани от трона“.

"Така че той има това в ума си "Този човек е силен и е боксьор, движи се, може да удря, може да прави всичко. Не мога да се подхлъзна и да загубя от това малко момче. Какво ще си помислят феновете ми за мен? Какво ще си помислят моите мексиканци за мен? Така че това е голям риск за него... Но той не получаваше сумата, която му се хвърляше гарантирано, за да се бие с тези други момчета, каквато получава срещу мен. Така че това само показва нивото на уважение, което той ми оказва. Аз гледам на това като на уважение, не гледам на него като на неуважение."