След победата си над Израил Мадримов в събота вечер Терънс Крофърд има много потенциални следващи съперници. "Бъд" победи Мадримов с единодушно решение, за да отнеме титлата на WBA в супер полусредна категория от узбека и да стане световен шампион в четири категории след предишните си титли в лека, суперлека и полусредна категория.

Мадримов беше конкурентен през цялото време, но в крайна сметка и тримата съдии отсъдиха в полза на Крофърд с оценки 116-112, 115-113 и 115-113. Сега американецът ще планира следващите си стъпки със своите съветници, тъй като няколко боксьори се редят на опашка за битката за пари.

За никого не е тайна, че Негово превъзходителство Турки Алалшикх иска да направи следващия мач между Канело Алварес и Крофърд. Той дори говореше за това часове преди Бъд да излезе на ринга с Мадримов.

"Както казах пред ESPN, преди да му дам офертата (на Канело), ако е умен, ще я приеме", заяви Алалшикх пред DAZN.

Разбира се, първо Канело ще трябва да премине през сблъсъка си с Едгар Берланга на 14 септември и ако го направи, тогава Алалшик ще настоява за суперсблъсъка с Крофърд. Все още не е ясно в какво тегло ще се бият, тъй като в момента Канело е в суперсредна категория.

Въпреки това е твърде вероятно Крофърд да се премести поне с една дивизия нагоре, за да се случи това. Ако Канело откаже двубоя, Алалшик настоява, че следващият, който ще получи покана, ще бъде Върджил Ортис.

"Но ако той не го направи, аз искам Ортис. Да, ако приеме, ще искам да видя тази битка", допълва той. Ортис премина в супер полусредна категория по-рано тази година, като през януари и април записа две рутинни победи с нокаут над Фредрик Лоусън и Томас Дюлорм. Сега му предстои да се боксира със Серхий Бохачук за "временната" титла на WBC в суперполусредна категория на 10 август в Лас Вегас.

Крофэрд стана първият безспорен шампион в две категории в ерата на четирите пояса, когато през юли миналата година нокаутира Ерол Спенс и събра всички пояси в полусредна категория, след като преди това направи същото в суперлека с нокаут над Джулиъс Индонго през 2017 г.

Сега той има възможност да събере още една част от историята, като стане първият неоспорим шампион в ерата на четирите пояса в три категории, преследвайки обединителни битки в супер полусредна категория. Шампионът на WBO и WBC Себастиан Фундора изглежда най-вероятният от другите двама носители на титли, тъй като Крофърд взе "временния" пояс на WBO в супер полусредна категория заедно с пълния пояс на WBA в събота вечер.

В резултат на това WBO може да нареди на Фундора да защитава световната си титла срещу Крофърд. В момента обаче Фундора води преговори за мач със Спенс и може да освободи титлата, за да се боксира с него.

Шампионът на IBF Бахрам Муртазалиев е другият потенциален обединителен сблъсък. През април той победи Джак Кълкей за вакантната титла и в момента няма никой, който да е класиран под номер 1 или 2 от най-големия санкциониращ орган в категорията, което отваря вратата за обединителен двубой с Крауфорд.