Канело Алварес срещу Терънс Крофърд беше мегасблъсъкът в бокса, за който се говореше през последните месеци, но изглежда, че потенциалното сблъскване е претърпяло сериозен удар и е изключено да се случи. В събота Крофърд стана световен шампион в категория с победа над Израел Мадримов и вниманието веднага се насочи към бъдещия сблъсък с Канело.

Мексиканската звезда защитава титлите си на WBC, WBA и WBO в суперсредна категория срещу Едгар Берланга следващия месец, като евентуален сблъсък с Крауфорд може да се случи най-рано през 2025 г.

Смяташе се, че единствената спънка ще бъде теглото, но изглежда, че то вече няма да бъде дори предмет на обсъждане, след като шефът на бокса в  Саудитска Арабия Турки Алалшикх заяви, че вече не планира провеждането на двубой между Канело и Крофърд.

"Току-що приключих важна среща сега с моя екип, планирайки предстоящите битки, които ще направим за 2024-2025 г. Реших да пренебрегна битката с Канело, тъй като вече не я искам. Вместо това ще се съсредоточа за американския пазар с по-големи битки, особено за легендата Крофърд“, обяви Алалшикх.

„Дейвид Прайс разнищва мача Антъни Джошуа срещу Даниел Дюбоа Освен това ще подкрепя провеждането на битки за Бъд, Хейни, Шакур, Ортис, Андерсън, Бенавидес, Сепеда и други, а относно Тим Цзю има нещо неясно в комуникацията на неговия екип с нашия екип, затова смятам, че ще преразгледам ситуацията с него“.

"Що се отнася до останалата част от света, определено се фокусирам върху картата на Сезона на Рияд, изданието на Уембли на 21 септември (Ей Джей срещу Дюбоа) и в зависимост от резултатите и резултатите от откриващата карта на Сезона на Рияд (Бивол срещу Бетербиев) на 12 октомври ще изградя картата за реванша на Фюри срещу Усик на 21 декември и още една голяма карта през първото тримесечие на 2025 г. Останете с нас."

Засега не е известно защо Ал-Алшикх е предпочел да се откаже от осъществяването на двубоя Канело - Крауфорд, като в миналото саудитският шеф никога не е пропускал да осъществи нито един от суперсблъсъците, които е искал да види.

Той успешно е успявал да осъществи безспорни битки като Тайсън Фюри срещу Олександър Усик и Артур Бетербиев срещу Дмитрий Бивол, но изглежда, че всички надежди на феновете на бокса да видят Канело и Крофърд да излизат заедно на ринга вече са изключени.