Боксовият суперинвеститор Турки Алалшейх реагира на думите на мексиканската суперзвезда Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута). Преди няколко часа боксьорът обясни защо не са успели да се договорят за мегасблъсък с американеца Терънс Крофърд.

Според Канело той няма да преговаря за следващия си двубой до 14 септември, т.е. до битката с пуерториканеца Едгар Берланга. Мексиканецът заяви, че уважава Ал Алалшейх, но няма да танцува по неговата музика - "ще трябва да го направи по моите правила".

Това провокира босът от Саудитска Арабия, който сериозно критикува Канело.

"Чух Канело да казва, че ме уважава, но не харесва начина, по който правя бизнес“, заяви Алалшейх. „Всъщност не ме интересува дали ме уважава, или не. Като се има предвид начинът, по който правя бизнес, е разбираемо защо не му допада. В края на краищата аз се стремя само към най-големите битки на най-справедливата цена. Ясно е, че всички онези, които предпочитат лесните битки, няма да се съгласят с мен. Знам как се чувства той след загубата си от Бивол“.

"Не съм от хората, които се страхуват от битки с Бенавидес и Крофърд", продължи да дразни мексиканеца Алалшейх. „Затова знаех, че той просто ни губи времето и търси оправдания, назовавайки суми, които няма да получи. Така че ще продължа да вървя по своя път - ще правя големи битки, които ще са от полза на боксовия свят. А той ще върви по свой собствен път - ще прави прохождащи битки, демонстративни битки".