На 14 септември в Лас Вегас (САЩ) бившият абсолютен шампион в суперсредна категория мексиканецът Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута) ще се бие с пуерториканеца Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута). Но феновете и боксовите наблюдатели се интересуват много повече от друг въпрос. Дали Канело ще се съгласи да се бие с шампиона в четири различни категории Терънс Крофърд (41-0, 31 нокаута).

Алварес в интервю за "Суис Юнивърсъл" отговори на този въпрос. "Защо не? Не ме разбирайте погрешно, Крофърд е страхотен боец. Но като се има предвид разликата в теглото, това ще бъде лесен двубой за мен, лесни пари. Така че, ако офертата си заслужава, аз съм съгласен."

Кроуфърд направи дебюта си в полусредна категория през уикенда с трудна победа над Израил Мадримов от Узбекистан. За първи път след 11 поредни нокаута „Бъд“ изкара всичките 12 рунда със съперника.

Боксовият суперинвеститор Турки Алалшик заяви, че вече е отправил оферта към Канело. Мексиканецът отрича това.

"Не. Не са правени никакви предложения. В момента така или иначе съм концентриран на 100 процента върху Берланга. Пак повтарям, ако офертата е подходяща, ще приема двубой с всеки."