Терънс Крофърд стана световен шампион в четвърта различна категория след победа над Израил Мадримов - и си отвори вратите за двубой с Канело Алварес. Крофърд, който вече е печелил титли в лека, супер лека, полусредна и супер полусредна категория, миналата година беше придружен на ринга от рап иконата Еминем, преди да победи Ерол Спенс младши.

И снощи Slim Shady - с истинско име Маршал Матърс - изнесе концерт пред публиката в Лос Анджелис. Последваха 12 изтощителни рунда, в които Крофcрд бе принуден да работи, за да запази непобедения си рекорд и пояса си в нова теглова категория.

"Знаех, че ще бъде труден мач“, обяви победителят. „Както казах, знаех всичко за него, когато отидох в Узбекистан и те ми разказаха толкова много за него. Той е много силен, издръжлив, нанесе много добри удари и ме докара до 12-ия рунд."

Саудитският боксов магнат Турки Алалшикх разкри, че има предложение мексиканската суперзвезда Канело да се изправи срещу Крофорд. Канело се завръща на ринга през септември срещу Едгар Берланга, докато Крофърд ще трябва да прескочи още две дивизии за такъв бой с мексиканеца.

"Знаете какво казвам, ако парите са подходящи, трябва да се бием. Но в същото време той има битка, върху която се е съсредоточил. Аз ще се върна при семейството си, ще се отпусна и ще се наслаждавам на тази победа и на всички постижения, които съм направил в бокса“, допълни Крофърд.

Мадримов, победен за първи път от 13 професионални двубоя, призова за реванш след първото си поражение. "Сражавах се с най-добрия боец в света и вярвам, че направих достатъчно, защото бях шампион, защитавах пояса. Контролирах ритъма и се чувствах много удобно на ринга. Чувствах, че се справям много добре и най-малкото заслужавам реванша".