Започна обратното броене преди мача на Кубрат Пулев с Райдъл Букър на 9 ноември. Това е първа битка за българския професионален боксьор след временното отнемане на лиценза му на територията на Калифорния заради скандала с целувката по устата на Джени Суши. 

В тази битка Пулев залага статута си на задължителен претендент за световната титла във версия IBF. Ако не победи в нея, целият дълъг път, който извървя към този връх, ще се окаже напразен, но той е решен да се докаже срещу американеца и да очаква после на спокойствие победителя от мача между Антъни Джошуа и Анди Руис за световната титла. 

"Този мач с Букър е много важен за мен, особено като се има предвид какво може да загубя. Аз съм заложил всичко! Знаете, че съм задължителен претендент за световната титла на IBF и чакам победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа."

"Не ме интересува кого от тях ще срещна в битката за световната титла, просто искам победителя и шанса за колана", заяви Пулев пред ESPN в подготовката на телевизията за събитието. Неговият съперник Райдъл Букър е изключително опасен, а преди това се е подготвял в щаба на украинеца Олександър Усик, който е другият задължителен претендент, но във версия WBO, който очаква мач с победителя от Джошуа-Руис. 

"Този мач означава много за мен", заяви американецът. "Това е един от последните ми шансове да докажа пред целия свят, че все още имам уменията си на ринга. Не съм изпуснал и секунда, докато бях в затвора. А тази възможност не можеше да дойде в по-добър момент за мен."

"Подготвен съм изключително добре. Бях на шестседмичен лагер с Олександър Усик и тогава дойде обаждането за този мач с Пулев. Обещаният хонорар ме устройва, така че изобщо не се замислих, а грабнах възможността с две ръце", добави Букър.