Най-реномираният германски боксов треньор Ули Вегнер даде откровено интервю пред вестник "Абендблат", в което разкри какво го мотивира да работи и на 77-годишна възраст. Една от движещите сили за него е да направи Кубрат Пулев световен шампион. 

Двамата работят заедно от дълги години, като безспорно доайенът има огромна роля за израстването на българската звезда в тежка категория на професионалния бокс. Кобрата имаше един неуспешен опит да стане световен шампион през 2014 г., но съвсем скоро ще има нова възможност за това. 

"Сбъднах много мечти в кариерата си. Но сега искам двете мои момчета, с които работя най-усилено - Кубрат Пулев и Абас Барау - да станат световни шампиони. Това са мечтите ми, това е мотивацията ми. Това ме кара да работя под пълна пара и в момента."

"Ако зависеше само от мен, бих умрял до ринга някой ден, докато върша работата си, защото боксът е моят живот и не умея да върша нищо друго. Но имам задължение и обещание към жена ми, с която сме 33 години заедно и на която съм обещал дълго пътуване и трябва да го изпълня", заяви Вегнер и сподели за какво съжалява най-много през живота си. 

"С Маргрете сме заедно вече 33 години, тя се грижи за всичко около съвместния ни живот. Но преди това имах и друг брак, а разводът е най-тежкото поражение за мен, независимо от всички нокаути. Чупили са ми челюстта, но повече боли от това да загубиш доверието на човека до себе си."

"Съжалявам също така, че не научих английски. Даже се ядосвам. Така по-трудно мога да предавам опита си на младите боксьори, които не говорят немски. И също така ме е страх, че ще се наложи един ден да спра с любимия ми спорт. Много ми е трудно да свикна с тази идея", заяви Вегнер.