Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев получи куп похвали от промоутъра си Боб Аръм преди предстоящата му битка с Райдъл Букър на 9 ноември. Мачът му е второ главно събитие за галавечерта, организирана от агенцията на Аръм Top Rank във Фресно, заедно с битката между Ламонт Роуч и Джамел Херинг. 

Според организатора, неговият клиент е готов още днес да се бие за световната титла във версия IBF, за която е задължителен претендент. Но ще му се наложи първо да победи Букър, срещу когото залага този свой статут, а после да изчака победителя между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да разбере с кого ще се бие за отличието. 

"Кубрат е толкова нахъсан за битка, че може да излезе за световната титла още днес. Но преди това има един финален тест и след това мечтата му ще стане реалност. Той е мотивиран да нокаутира Букър и след това да излезе да се бие за титлата в първите месеци на 2020 г.", заяви Аръм. 

Билетите за събитието във Фресно вече са в продажба и то предизвика сериозен интерес сред местните фенове на бокса, които вече изкупиха около една четвърт от билетите за него. Те са на цени между 29 и 200 долара.