Кубрат Пулев се завръща на ринга и ще се боксира срещу бившият затворник Райдъл Букър на 9-ти ноември в Калифорния. Битката между двамата вече е официална и ще бъде втора за Кобрата през тази година. Пулев се намира в серия от 7 поредни победи и в своята последна битка успя да нокаутира Богдан Дину през март тази година, припомня MMA.BG.

Той имаше доста главоболия след битката, защото си позволи да целуне репортерка и за кратко от атлетическата комисия му отнеха лиценза. Сега всичко е точно с него и той ще брани статута на задължителен претендент за титлатa на IBF. Победата тук ще затвърди Кубрат като заплаха за шампиона, който ще бъде излъчен в битката между Анди Руис и Антъни Джошуа през декември.

В своя тренировъчен лагер Кобрата работи с Анхел (Мемо) Ередия, който е кондиционен треньор.

Ередия е впечатлен от нашето момче и споделя, че той е много здрав и се труди усилено: „Имал съм няколко срещи с него и щяхме да работим заедно преди в Германия, когато той щеше да се бие срещу Хюи Фюри. Тогава нещата не се случиха, но сега се получи. Срещнахме се преди време с неговия мениджър и той каза, че е време да задействаме нещата, защото Пулев е задължителен претендент за битка с победителя от Джошуа срещу Руис.”

„Те ще се бият през декември, а Кубрат най-вероятно ще се бие с победителя през май 2020 година. Той трябваше да остане активен и затова избра да се бие през ноември, а след това ще бъде готов за победителя. В момента работим по неговата кондиция. Пулев е много здраво момче и работи много усилено. Искаме да увеличим неговата издръжливост, както и силата му.”

„Това е първи лагер с него и виждам, че той е много добър плувец и спринтьор. Да, този лагер е кратък и ще трае само 8 седмици. Всичко върви добре и в следващия лагер ще тренираме 13 седмици. Ще тренираме повече за сила и ще добавим повече тежести. Ще имаме повече време да работим над това и също ще увеличим неговата скорост”, сподели още Анхел (Мемо) Ередия.