Олександър Усик ще се опита да измести Кубрат Пулев като следващ съперник на новия шампион в тежката категоря на профи бокса. Украинецът ще пътува за Саудитска Арабия за реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа на 7 декември и се очаква да се качи на ринга, за да предизвика победителя, пише „Труд”.

„Саша поиска от мен следващият му мач да е за световната титла – обяви Еди Хърн, който е агент както на Усик, така и на Джошуа. – Спечели всичко в полутежка категория, вече дебютира и в тежката.“

Спекулациите на Хърн идват в момент, в който Усик все още не е обявен за официален претендент, но агентът очаква украинецът да получи шанс от Световната боксова организация (WBO). Кубрат Пулев пък очаква победителят от реванша да направи задължителна защита на пояса на Международната боксова федерация (IBF).

Междувременно Тайсън Фюри сякаш се отдалечава от боксовия ринг и е на път да се превърне в шоумен.

Бившият шампион при най-тежките ще дебютира в кеча с „мач“ срещу Брет Строуман. Представлението „Разбиване“ също е в Саудитска Арабия, но на 31 октомври. Очаква се Краля на циганите да прибере 15 милиона долара за участието си, след което е възможно да подпише постоянен договор с организацията в „развлекателния спорт“.