Сблъсъкът между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър беше обещан на феновете тази година, но последните събития значително забавиха преговорите. Първоначално преговаряйки със Skill Challenge Entertainment, битката първо беше насрочена за декември в Саудитска Арабия, а след това и за началото на следващата година. Но имаше промяна в боксовия пейзаж на Саудитска Арабия и нещата се провалиха.

Останаха двама мъже, които искат да се бият, но нямат доходоносно място домакин, но промоутърът Еди Хърн каза пред Boxing Social, че все още прави всичко възможно това да се случи.

„Ще ви дам едно име – Дионтей Уайлдър. Имах добри разговори с Шели Финкел вчера, искаме да направим битката с тях. Очевидно получихме предложение, приехме предложението, както и Дионтей Уайлдър, и сега, в момента, не можем да продължим напред с това.”

Хърн – който ръководи кариерата на Джошуа, откакто стана професионалист – след това потвърди, че има нови оферти на масата.

„Но ние имаме други предложения, които са постъпили, и имаме други възможности да направим това на други места. Снощи изясних на Шели, че искаме да се бием. Ще говорим с Ей Джей за няколко оферти, които са постъпили. Надяваме се, че можем да преминем направо към това.“

Промоутърът каза, че едината локация е от Близкия изток, но не пожела да разясни подробности. Той също така спомена по-рано, че разглежда числата за събитието и неговия потенциал както в Обединеното кралство, така и в Лас Вегас.

„В Близкия изток, да. Без да коментирам повече. Трябва да ги прегледаме. Трябва да говорим с тях кога ще се състои тази битка. Очевидно първоначално беше януари, сега се говори за потенциално февруари или март. Дали тогава ще се бием  през декември? Има много за обсъждане, но що се отнася до имената, остава Дионтей Уайлдър”.