Въпреки че месеци наред бяха уверявани, че битката между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър е била уредена, феновете на бокса стават все по-скептични, че чудовищният сблъсък, за който многократно се предполага, че ще се случи в Саудитска Арабия, наистина ще се състои. И тези страхове сега бяха потвърдени от главния изпълнителен директор на Matchroom Франк Смит, който изглежда заби последния пирон в ковчега за битката тази седмица.

В интервю за Boxing Social Смит посочи смяната на управлението по отношение на бокса в Саудитска Арабия като основната причина за срива в битката, която беше уговорена.

„Имахме дискусии от дълго време със Skill Challenge, но мисля, че точно сега изглежда малко вероятно разговорите да продължат с тях”, заяви Смит. „Все още вярвам, че всички страни искат да направят тази битка, по отношение на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър … Но не мисля, че дискусиите със Skill Challenge ще продължат.“

„Сега трябва да се съсредоточим върху това да запазим инерцията и се надяваме скоро да имаме някои новини.“

След това Еди Хърн каза пред Boxing Social, че условията са договорени и в момента той не е сигурен дали някога ще бъде достигнат официален етап от договора. Той потвърди, че и двата боксьора все още искат и че има потенциал такъв мач да се озове в Лас Вегас в бъдеще.

Новата боксова организация в региона е отговорна за постановката на Тайсън Фюри – Франсис Нгану този октомври. Не е ясно дали Skill Challenge – които подписаха с другия шампион на дивизията Олександър Усик – ще продължат да работят и да се опитват да организират големи събития.

Феновете на бокса се развълнуваха по-рано тази година, когато Skill Challenge заговориха за желанието си да организират Джошуа срещу Уайлдър в същата вечер като безспорен сблъсък между Тайсън Фюри и Олександър Усик в Саудитска Арабия. Това винаги е било разглеждано от някои само като мечта и сега не изглежда ясно дали двата двубоя ще бъдат организирани скоро.

Следващият опонент на Джошуа е мистерия на този етап, въпреки че се очаква бившият обединен световен шампион в тежка категория да се върне на ринга през декември, ако битката с Уайлдър не успее да намери дом.