Дионтей Уайлдър губи търпение, след като битката му в тежка категория срещу Антъни Джошуа претърпя ново забавяне. От няколко години има слухове за бой между Джошуа и Уайлдър, но бившите шампиони в тежка категория все още не са излизали заедно на ринга. Известно събитие в Саудитска Арабия, което щеше да включва безспорна битка между Тайсън Фюри и Олександър Усик и Джошуа срещу Уайлдър, беше набелязано за края на годината, но разговорите оттогава отложиха битката до януари, а сега не е ясно дали изобщо ще се случи.

Треньорът на Уайлдър Малик Скот призна, че Бронзовия бомбардировач е разочарован, тъй като продължава да тренира без битка. „Просто знам, че Дионтей тренираше вчера и онзи ден. Това е наистина разочароваща ситуация, защото Дионтей е този, що се отнася до активността, който пропуска. Имаше много обещания и изглежда, че тези обещания малко се нарушават, но ще видим", каза Малик Скот пред ESNews.

Джошуа наскоро постигна първата си победа с нокаут от повече от две години, като наби Роберт Хелениус, който замени провалилия се на допингтест Дилиън Уайт. Самият Хелениус също се провали на допингтест след края на мача с Джошуа.

Босът на Matchroom Boxing Еди Хърн призна, че преговорите за Джошуа срещу Уайлдър са се сблъскали с пречка през последните седмици, но промоцията търси други страни в Близкия изток, които да бъдат домакини на мега битката. Хърн смята, че Ей Джей може да вземе още една битка в края на годината, за да остане активен в подготовката за сблъсък с Уайлдър.

„Определено тази битка не е провалена, но преговорите се движат бавно“, каза Хърн пред вестник „Мирър“. „Виждате различни субекти, които сега участват в бокса в Саудитска Арабия и за нас, ние вече сме договорили условията за тази битка, но все още не сме подписали договор. Сигурен съм, че тяхната стратегия се движи през цялото време, но има пречки. Никога не съм казвал, че няма, но когато ни казаха преди шест или седем седмици, че тази битка е сигурна, имахме голяма увереност, че това е факт“.

„Сега нещата се промениха малко в този пейзаж. Не знам какво ще искат да направят. Ще отидат ли на двете битки в една и съща вечер, което също сега се обсъжда? Искат ли Усик срещу Фюри или искат да направят Фюри срещу Ей Джей? Не знам, но рано или късно ще стигнем до момент, в който трябва да продължим през декември или януари."