Докато мнозина обвиняваха Антъни Джошуа, че в последните мачове е забравил за страховитите удари, които го изпратиха на върха в тежката категория много бързо, един от треньорите на опонента му сега сравни избора на удари на британеца с този на Майк Тайсън. Джошуа нокаутира всичките си първи 20 опоненти, включително хора като Владимир Кличко, Карлос Такам и Чарлз Мартин в пет битки за световната титла.

Джоузеф Паркър през 2018 г. беше първият човек, който издържа до края срещу Ей Джей и оттогава той загуби три пъти, имаше още две победи по точки и само два нокаута.

Говорейки пред TalkSport, треньорът на Дионтей Уайлдър и бивш боксьор в тежка категория, Малик Скот, разсъждаваше върху размера и силата на Джошуа само няколко дни след като Еди Хърн обяви, че двете страни са се разбрали за битка.

„Хората в Америка смятат, че той е голям човек, който може да се бие, има твърде много мускули. Изглежда, че хората в Щатите говорят повече за неговата конструкция, отколкото за уменията му. Според мен Джошуа комбинира удари повече от който и да е тежка категория през последните 10-15 години, имам предвид комбинации”, обяви Малик Скот.

Той продължи да прави сравнение с едно от най-легендарните имена на бокса в тежка категория.

„С телосложението на Ей Джей и неговите размери, виждал съм го да събира удари като ранния Майк Тайсън.“

След това той беше помолен да прецени къде седи неговият подопечен Уайлдър в пантеона на великите в тежка категория и той го постави точно там до само двама други съвременни бойци.

„Мисля, че в която и да е епоха присъствието на Дионтей Уайлдър би било усетено от Мохамед Али, Джордж Форман, всички. Вярвам, че той би бил сила, с която трябва да се съобразявате във всяка епоха. Мисля същото за Тайсън Фюри, но не съм много сигурен за твърде много други момчета. Олександър Усик също, той е по-добър, отколкото му се признава.”

Феновете може да кажат, че разликата в епохите е в лошото сватовство, като Уайлдър и Джошуа все още не могат да сложат писалка на хартия и да се бият. Това нанесе нов удар наскоро.