Анди Руис обяви, че има огромно желание да се изправи срещу най-добрите в тежка категория в света. Бившият световен шампион демонстрира физика и разкри, че четирима са се отказали от бой с него. Мексиканецът шокира света, като нокаутира Антъни Джошуа и взе титлите му, преди да загуби реванша.

Той прекара година и половина извън ринга, преди да се завърне, за да победи Крис Ареола  през май 2021 г. През октомври миналата година той записа втора поредна победа, като надви Луис Ортис, като свали в нокдаун кубинеца три пъти по пътя към друго единодушно решение.

Всякаква инерция, създадена там, беше напълно загубена, дори въпреки възложеният бой от WBC срещу Дионтей Уайлдър. Това трябваше да е елиминатор за битка с Тайсън Фюри. Оттогава WBC отмени елиминатора, тъй като двойката не успя да постигне договорка, а Руис беше изместен от второ на пето място в последната актуализация на ранглистата в тежка категория.

Това е нещо, което той очевидно иска да промени и той предизвика Уайлдър, Джошуа, Фюри и Олександър Усик в последното си видео за фитнес.

„Всички питат кога ще се бия, защо не се бия с Уайлдър? Никой не иска да влиза в конфликт. Оставам готов. Кажете на Джошуа да направим трилогията. Кажете на Уайлдър, че съм готов, напишете ми друг договор. Усик, Тайсън Фюри, всеки иска да мине през преките пътища. Но аз съм тук, работя“, обяви Руис във видео днес.

Мексиканецът изглежда сянка на онези 128 кг, който показа кантара при реванша с Ей Джей. Неговата форма – която феновете в социалните медии похвалиха – изглежда не е проблемът, а по-скоро поставянето на писалка на хартия, за да подпише договора за битка.