Даниел Дюбоа се закани да нокаутира Антъни Джошуа, за да запуши устата на критиците на неговия стил в тежка категория. Дюбоа попадна под обстрел след вълнуващата си победа над Филип Хъргович, след като се изправи на крака срещу хърватина в брутална война, в която и двамата бойци погълнаха няколко големи удара.

Сега той ще защитава титлата си на IBF, която получи в последствие, в огромен двубой с британския си съперник Джошуа на 21 септември на стадион "Уембли". „Динамитът“ превърна въпросителните около защитата си в позитиви, настоявайки, че Джошуа може и да не е успял да премине през мощните удари на Хъргович.

"Няма да приема тези удари. Хъргович е напълно различен от Ей Джей, начинът, по който нанася ударите си, е плавен, той е лек и бърз, не се натоварва или нещо подобно“, заяви Дюбоа в интервю за Queensberry Promotions. "Отне ми известно време да се справя, но намерих начин да се справя. Ако погледнете правилно двубоя, аз се подхлъзвах, понякога съвсем незабележимо, правейки това, което трябваше да направя, за да спечеля. Това е, което ще трябва да направя отново, да пречупя Джошуа, да пречупя това, което е пред мен, и да постигна победата с всички необходими средства“.

"Можеше ли Джошуа да поеме ударите, които Хъргович хвърляше? Всеки си има мнение. Нека да се справят с това. Сега е време да си свършим работата и да видим какво ще кажат след тази среща. Ще спечеля с всички необходими средства, но спирането на мача определено е това, което търся. Добър нокаут и победа, това е, за което се боря."

Дюбоа ще влезе в двубоя като аутсайдер, въпреки че притежава титлата, а Джошуа е в блестяща форма. Ей Джей има три последователни нокаута, включително над Франсис Нгану и Ото Валин, и се връща към свирепия си стил на удари под ръководството на Бен Дейвисън.

Двамата вече са се изправяли лице в лице по време на разгорещени размени, включително когато напрежението се покачи и двамата почти стигнаха до удари в интервюто при представянето на боя. Огромен мач срещу победителя от реванша на Олександър Усик с Тайсън Фюри на 21 декември може да бъде заложен на карта в сблъсъка за мега пари в края на срещата.