Джо Джойс смята, че Даниел Дюбоа е в състояние да създаде истински проблеми на Антъни Джошуа. Непреодолимата сила е твърде наясно с тежките ръце на Дюбоа, след като се изправи срещу местния си съперник през ноември 2020 г.

В крайна сметка Джойс, принуди Дюбоа да се откаже на едно коляно в 10-ия рунд, след като счупва лявата му скула. По пътя към крайната си победа Джойс, на когото се приписва една от най-здравите брадички в бокса, получи множество удари от Трипъл Ди, но успя да се задържи на краката си.

Той не очаква, че Джошуа, чиято издръжливост е поставяна под въпрос през цялата му кариера, ще успее да направи същото, когато се изправят в битка за титлата на IBF в тежка категория на 21 септември.

"Да се надяваме, че Даниел ще го нокаутира, а след това аз ще се бия с него, край. Да получа реванш, да победя отново Даниел и да получа титлата", каза Джойс.

Запитан дали смята, че Дюбоа може да нокаутира Джошуа, Джойс отговори: "Да, мисля, че може да го направи. Той удря силно, ако Джошуа е податлив, но и двамата могат да се бият."

В момента Джойс възстановява кариерата си, след като миналата година претърпя второ поражение с нокаут от Жилей Жан.

Британецът победи Каш Али чрез нокаут в последния момент през март и сега му предстои да се изправи срещу Дерек Чисора на 27 юли в лондонската O2 Arena.

Джойс е бил в преговори да се изправи срещу Мартин Баколе на същата дата, но вместо това ще се изправи срещу Чисора. При условие че победи "Дел Бой", Джойс се е прицелил в световните титли.

"Напреднах много бързо в ранглистата и имах много вълнуващи битки", каза той, "Стигнах до "временната" титла на WBO, но поясите бяха недостижими. Пълната титла - това е, към което се стремя. Но също така искам да участвам в големи битки, които да са много вълнуващи."

След като нокаутира Джоузеф Паркър за "временния" пояс на WBO, Джойс преживя драматично падение. Победата го направи задължителен претендент за Олександър Усик, но тъй като WBO е последният основен санкциониращ орган в ротационната система, Джойс трябваше да гледа как носителят на "редовния" пояс на WBA Дюбоа предизвиква Усик преди него.

Последвалите поражения от Жан изтласаха Джойс от борбата за световната титла, като той вече не е в топ 5 на нито една от четирите основни организации за санкциониране.

Малко вероятно е победа над Чисора, който от известно време не е класиран в топ 15 на ранглистите, да повлияе много на класирането му, въпреки че може да подейства като перфектната загряваща битка за нещо много по-голямо.