Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа са на път да се бият за световната титла на IBF във Великобритания. Джошуа ще се бори за пояса на IBF на Дюбоа на 21 септември на стадион "Уембли". Тайсън Фюри счупи британския рекорд по посещаемост през април 2023 г., когато 94 000 души се събраха на "Уембли", за да видят как той нокаутира Дилиан Уайт. Но промоутърите очакват над 100 000 души да гледат домашната схватка на Ей Джей с Тройния Ди.

"О, това е огромно събитие. Искам да кажа, че ще кандидатстваме за увеличаване на капацитета, както направихме последния път, когато Тайсън Фюри се би срещу Дилиън Уайт“, заяви промоутъра Франк Уорън. "И мисля, че ще го постигнем, мисля, че вероятно ще счупим този рекорд. Така че всичко изглежда наистина добре."

34-годишният Джошуа не е чужд на огромните разпродажби на стадиона, като през 2017 г., когато победи Владимир Кличко, на "Уембли" го гледаха над 90 000 души. Той е събирал и 75 000 души на стадион "Принсипалити" в Кардиф и още 62 000 на футболния терен на Тотнъм.

Но последните му два двубоя бяха в Саудитска Арабия, с победи с нокаут над Ото Валин и бившия шампион на UFC Франсис Нгану. Оттогава Фюри беше победен за Олександър Усик, който беше коронясан за безспорен шампион.

Но за да се стигне до планирания за 21 декември реванш, Усик трябваше да освободи пояса на IBF. 26-годишният Дюбоа беше издигнат от временен шампион след победата си над Филип Хъргович, до носител на титлата. А с победата над Джарел Милър преди това треньорът Дон Чарлз и промоутърът Уорън са изпълнени с увереност.

"Много хора смятат Ей Джей за фаворит и казват, че е по-добрият боец и т.н. и аз се надявам той да излезе и да се бие, защото ако пусне тези големи удари, знам, че това ще го изложи на риск“, допълни Уорън. "Ако Даниел го притисне, това ще го нокаутира. Мисля, че Даниел е по-големият ударен.