Бившият световен шампион по бокс Тони Белю смята, че сблъсъкът на Антъни Джошуа с Даниел Дюбоа може да завърши с някой настанен в болница. Ей Джей ще се изправи срещу Дюбоа за титлата на IBF в тежка категория следващия месец пред над 80 000 фенове на "Уембли".

Защитаващият титлата си Дюбоа ще влезе в двубоя като голям аутсайдер поради липсата на опит срещу елита на дивизията. 26-годишният състезател беше нокаутиран от Олександър Усик в деветия рунд на първия си двубой за световната титла през август миналата година.

Бившият крал на WBC в полутежка категория Тони Белю смята, че същата съдба ще сполети и Трипъл Ди, но по още по-разрушителен начин.  Бомбардировачът заяви пред Coin Poker: "Мисля, че Антъни Джошуа нокаутира Даниел Дюбоа в рамките на три рунда. Всичко, което Даниел Дюбоа прави добре, Антъни Джошуа го прави по-добре“.

"Даниел Дюбоа е силен боксьор, той е с тежка ръка, но Антъни Джошуа е по-силен и по-бърз. Той получи 45 удара с десен прав за четири рунда срещу Филип Хъргович. Той ще получи три удара срещу Антъни Джошуа и ще се събуди в линейката. Антъни Джошуа има динамит в ръкавиците си“.

„Не ме разбирайте погрешно, Даниел Дюбоа също е силен, така че има шанс за удар, но аз го оценявам на 70-30, 80-20 в полза на Джошуа."

Дюбоа знае, че е изправен пред нелеката задача да запази пояса, който получи след като Олександър Усик се съгласи на реванш срещу Фюри, и да нанесе едва четвъртото поражение в кариерата на Ей Джей.