Даниел Дюбоа е начело в класацията за съотношение на нокаутите спрямо съперника си Антъни Джошуа. Дюбоа и Джошуа ще се сблъскат на 21 септември на стадион "Уембли" в огромен сблъсък в тежка категория, в който на карта е поставена световната титла на IBF.

Динамитът Дюбоа притежава сериозна сила на удара и промоутърът му Франк Уорън заяви в подготовката, че той удря по-силно от също толкова страшния си съперник Ей Джей.

„Мисля, че той е по-силен от Ей Джей, наистина. Той е по-младият (на 26 години), а Ей Джей е на 34. Повечето боксьори в тежка категория достигат върховите си постижения едва на 30 години, но този младеж наистина се справя добре“, обяви Уорън. "Трябваше да стисне зъби и да покаже много сърце и решителност, за да се изправи срещу двама непобедени бойци и да нокаутира и двамата."

Появиха се обаче нови класации, според които Дюбоа има най-високо съотношение на нокаути от всички водещи бойци в тежка категория в класацията на списание Ring. Дюбоа е отбелязал 20 нокаута в своите 21 победи, което го поставя начело на класацията с коефициент на нокаут от 95,24%.

Джошуа е на трето място след Дюбоа и друг британец - Джо Джойс, като бившият олимпийски шампион има коефициент на нокаут от 89,29%.

Американецът Джаред Андерсън, Филип Хъргович и Жилей Жан се нареждат съответно на четвърто, пето и шесто място. Британската звезда Тайсън Фюри е на седмо място с коефициент 70,59%, а неотдавнашният му съперник Олександър Усик е в дъното на списъка с 63,64%.

Въпреки че Дюбоа има по-високо съотношение, то може да бъде квалифицирано от факта, че Джошуа се е сражавал на най-високо ниво в продължение на повече години от своя колега. Ей Джей очевидно притежава огромна сила и имаше собствен 100-процентов коефициент на нокаутиране до срещата си през 2018 г. с Джоузеф Паркър.

И двамата бойци имат обща загуба в лицето на безспорния шампион Усик, който е ликвидирал всички водещи претенденти в дивизията.

Съотношение на нокаутите
1 Даниел Дюбоа 95,24%
2 Джо Джойс 93,75%
3 Антъни Джошуа 89,29%
4 Джаред Андерсън 88,24%
5 Филип Хъргович 82,35%
6 Жилей Жан 81,48%
7 Тайсън Фюри 70,59%
8 Агит Кабайел 68%
9 Джоузеф Паркър 65,71%
10 Олександър Усик 63,64%