Бившият шампион в тежка категория Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) може отново да стане световен шампион. На 21 септември на стадион "Уембли" в Лондон, Англия, той ще се опита да отнеме пояса на IBF от сънародника си Даниел Дюбоа (21-2, 20 нокаута).

"Станах ли различен боец? Мисля, че може да се каже това. В края на краищата прекарваш целия си живот в учене и развитие. Понякога се връщам към старите си битки. Особено след като в тях съм се изправял срещу стилистично различни противници. Знам, че можех да избера по-лесен път - да побеждавам съперници от по-ниско ниво. Или, например, можех да не бързам да спечеля титлата. Но аз го направих рано“, обяви Джошуа пред BoxingScene.

"Това, което искам да кажа е, че е много трудно да изглеждаш невероятен в битките, ако противникът ти е на същото ниво като теб. А точно това се случва в шампионските битки. Тук шансът за бойците е 50:50. Аз разбирам това. Феновете имат огромни очаквания. Те не искат да видят просто победа. Искат да видят пълно превъзходство."

Джошуа загуби три шампионски пояса през 2021 г. срещу украинеца Олександър Усик. Той се опита да си върне титлите в реванша, но не успя да се справи.