Анди Руис заплаши да „усмири“ Дионтей Уайлдър, докато пререканията между двамата бивши шампиони продължават в социалните мрежи. Руис и Уайлдър получиха нареждане миналия ноември да се бият във финален елиминатор от WBC, за да определят кой ще бъде следващият задължителен претендент за световната титла на Тайсън Фюри.

Измина много време, но почти нищо не се случи в преговорите между двамата. Наскоро стана ясно, че Уайлдър е изпратил оферта. Бащата на Руис публично го обяви и каза, че предложението било много ниско. Руис иска разделението на парите да е поравно, а не предложеното от Уайлдър 70:30.

Уайлдър тогава излезе в мрежата и критикува Руис, като каза че е лош боец и още по-лош продавач на билети. Мексиканецът мълча известно време, но сега отговори.

„Дионтей, проклетия Уайлдър, ти си ядосан, уау. По дяволите, човече, защо си ядосан? Само защото баща ми се опитва да се грижи за мен? Че иска най-доброто за мен? Опитва се да ми вземе колкото може повече пари? Хайде, човече, няма причина да се сърдиш за това“, обяви Анди Руис.

„Говорейки за това, че съм дебел, имам къси ръце, че съм бърз. Това е, което всеки мисли. Това казват всички, докато не ме срещнат на ринга. Познай какво? Това шибано дебело, закръглено дете е на път да усмири задника ти. Да го направим. Хайде."

Феновете ще се надяват, че онлайн съперничеството предвещава добра битка – най-малкото показва, че интересът все още е налице. Това би представлявало добре дошло раздвижване в тежка категория, която досега разочарова феновете през 2023 г.

Въпреки че не е уредил мача с Руис, Уайлдър обсъжда следващия. Той е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа в Саудитска Арабия, ако двамата не загубят или се контузят – Джошуа срещу Дилиан Уайт през август и Уайлдър потенциално срещу Руис.