Докато продължава да работи усилено във фитнеса и да търси следващия си опонент, бившият обединен световен шампион в тежка категория Анди Руис Младши дискредитира победата на Антъни Джошуа в реванша им в Джеда през декември 2019 г., като каза, че британецът е трябвало да го „нокаутира“. Джошуа се боксира от дистанция след, за да спечели по точки този реванш само шест месеца след като беше нокаутиран от Руис в първата им битка в Медисън Скуеър Гардън.

„Разрушителят“ се наслаждаваше малко повече като шампион и призна преди време, че е влязъл в реванша с изключително наднормено тегло. Говорейки пред Make a Move, Руис Младши очерта своя идеален списък с опоненти занапред.

„Бих искал да се изправя срещу Олександър Усик, бих искал да се изправя срещу Тайсън Фюри, бих искал да се изправя срещу Антъни Джошуа, можем да направим трилогията.“

След това Руис изрази съжаление за начина, по който е подходил към втората битка с Джошуа, като призна, че не е положил труда и каза, че е трябвало да бъде победен по-убедително от Джошуа.

„Това е нещо, което ме кара да искам да плача, защото в реванша с Антъни Джошуа не направих нищо както трябва. Не тренирах добре. Не направих нищо. Как издържах всички тези 12 рунда? Той трябваше да му нокаутира и то лесно.”

След това той заяви, че е човек с мисия и няма да повтори същите грешки. „Бог ми даде още един шанс, Исус Христос отново вярва в мен и този път, когато получа короната и стана шампион в тежка категория, ще направя всичко както трябва и ще запазя коланите, най-добре ми повярвайте.“

Руис Младши не е бил на ринга повече от година след единодушната си победа с точки над Луис Ортис през септември 2022 г. и като такъв падна далеч надолу в ранглистата на тежка категория. Той ще трябва да се изкачи по пътя си назад с някои солидни победи, ако иска още един опит за някои от най-известните имена.