Дионтей Уайлдър е тясно свързан с два предстоящи двубоя. Единият е срещу британеца, Антъни Джошуа, насрочен за по-късно през годината, а по-скоро той е в преговори за битка с Анди Руис младши.

Номер едно и две в ранглистата на WBC в тежка категория са в преговори за известно време, с много публични дискусии между Бронзовия бомбардировач и Разрушителят.

Говорейки пред ESNEWS, Уайлдър заяви, че битката с Ей Джей изглежда „много обещаваща“, преди да се скара на Руис и неговите искания за разделяне на парите поравно.

„Това (битката с Джошуа) изглежда много обещаващо, много обещаващо. Получих и други предложения от чужбина, така че никой не трябва да се притеснява с кого ще се бия, защото животът ми е много, много страхотен, разберете това. Не се притеснявайте с кого ще се бия, защото мога да се бия с всеки по света, те ще се радват да ме видят в тяхната страна и ще се радват да ме видят тук в Щатите“, обяви Уайлдър.

„Анди парите не са толкова много, така че трябва наистина да помислиш за тази ситуация, в която се намираш. Говориш за 50:50, ти не си никой в сравнение с мен, брато, ти беше шампион само за много кратко време, така че спри това“.

Роденият в Алабама Уайлдър все още не се е бил тази година. Последното му участие беше впечатляващ нокаут в първия рунд над Робърт Хелениус, цяла година след втората от двете загуби с нокаут от Тайсън Фюри.

Анди Руис беше също толкова неактивен, като се би само веднъж през 2022 г., когато победи Луис „Кинг Конг“ Ортис, и веднъж през 2021 г., когато спечели единодушно по точки над Крис Арелоа шест месеца след като загуби своята световна титла в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO срещу Джошуа.

Тази седмица Руис -старши нарече Уайлдър „лъжец“, тъй като словесната война между двамата продължава, докато се опитват да започнат битка.