Антъни Джошуа има нужда от опонент за следващата събота – и Анди Руис Младши казва, че е с радост ще приеме това място. Ей Джей трябваше да се боксира с Дилиън Уайт в реванш след срещата им през 2015 г. за британската титла в тежка категория. Тогава Джошуа спечели с нокаут, но до реванш така и няма да се стигне, заради провален допинг тест на Уайт.

Разбираемо е, че шоуто ще продължи без Костотрошача – който вече имаше два предишни сблъсъка с допинга – и екипът на Джошуа сега се бори да намери заместник. Руис иска да бъде този човек в отсрещния ъгъл и изпрати съобщение до Джошуа и неговия промоутър Еди Хърн.

„Еди Хърн, Джошуа, мисля, че намерих нов заместник – ​​отново! Нека да го направим пак. Да вземем трилогията. Да я направим."

Ситуацията наподобява много на тази през 2019 г. Тогава Джошуа беше готов да направи своя американски дебют срещу Джарел Милър, преди роденият в Бруклин боксьор да даде положителна допинг проба .

Руис беше избран и направи едно от най-големите сътресения в тежка категория на всички времена, нокаутирайки Джошуа в седмия и печелейки титлите на WBA, WBO и IBF. Той беше за кратко шампион, тъй като Джошуа си върна коланите само 6 месеца по-късно в реванш.

Тази година имаше слухове, че Руис ще се изправи срещу Дионтей Уайлдър, човекът, когото Джошуа очаква в началото на 2024 г., ако премине през следващия двубой невредим. Необходим е опонент и трета битка с Руис би била приемлива алтернатива на Уайт, но с информацията, че мексиканецът е поискал огромни суми, за да се изправи наскоро срещу Тайсън Фюри и Уайлдър, може да не е толкова лесно да се случи.