Много емоции и качествен бокс предложи сблъсъкът между алжирката Имане Хелиф и унгарката Ана Лука Хамори в четвъртфиналите на категория до 66 килограма от олимпийския боксов турнир в Париж.

Около Хелиф се разрази истинска буря от коментари в последните дни около това дали тя има право да се състезава при жените или не. С остри коментари по темата в социалните мрежи се включи и днешната ѝ съперничка Хамори, но въпреки това унгарката прояви характер и чест, и намери сили да поздрави своята опонентка след двубоя им. На ринга първият рунд бе оспорван, но Хелиф намери повече пъти съперничката си и получи единодушно решение от съдиите. Във втория рунд алжирката доминираше и отново получи пет гласа, а в последния рунд Хамори тръгна в атака в търсене на обрат, но това позволи на Хелиф да контраатакува и тя отново доминираше, но ѝ бе отнета една точка заради задържане на противника.

Въпреки това, Хелиф спечели с единодушно решение и така си осигури поне бронзов медал от Олимпиадата в Париж. Всички погледи бяха насочени към това какво ще се случи след края на сблъсъка. След вдигането на ръката на алжирката, двете размениха няколко думи в центъра на ринга. След това Хамори се поклони на публиката, докато Хелиф държеше въжетата за своята съперничка. При слизането от ринга унгарката стисна ръката на Хелиф, а след това се прегърна с треньора ѝ. Емоционалните моменти не свършиха дотук и Хелиф се разплака в прегръдката на своя щаб.