Канело Алварес обяви, че следващата му битка е „завършена сделка“ и ще бъде под флага на PBC. Безспорният шампион в суперсредна категория идва от победа със съдийско решение над Джон Райдър в Мексико и е свързван с много имена за следващото си участие.

Днес той пусна промоционален клип в своя Instagram, който завърши с думите „Завършена сделка. Септември 2023 г.“ до логото на PBC. Последните му три битки бяха рекламирани от Matchroom на Eddie Hearn.

От известно време изглеждаше, че единственият човек, с когото Канело ще се задоволи, е Дмитрий Бивол. През миналата година мексиканеца претърпя едва втората загуба в кариерата си от общо 63 битки.

Това е нещо, което той отчаяно искаше да отмъсти, но спорът за теглото – Канело искаше същото, докато Бивол се интересуваше да се бори за коланите му в супер средна категория – в крайна сметка беше твърде голямо препятствие, за да се преодолее.

Тогава той беше свързван с Дейвид Бенавидес, човекът, когото мнозина смятат за единственото настоящо предизвикателство за Канело категорията. Тези разговори приключиха, преди наистина да започнат.

Това остави Джермал Чарло като най-вероятен противник на Алварес. Настоящият шампион в средна категория е боец на PBC и като се има предвид участието на организацията в съобщението на Канело, това почти сигурно означава, че той ще е човекът в противоположния ъгъл.

Чарло е непобеден и според мнозина може да представлява интригуваща заплаха за мексиканеца. Две години бездействие обаче далеч не е идеално, особено предвид новини, че е свързано с психичното здраве. Майк Копингър от ESPN последва съобщението, като съобщи, че сделката с PBC ще включва три битки, започвайки с Чарло вероятно на 16 септември.

Очаква се официално съобщение в близките дни