WBC няма да санкционира битка между Саул Канело Алварес и Дмитрий Бивол в категория суперсредна за безспорната титла, според Маурисио Сулейман, който потвърди позицията си, че руските боксьори не могат да се бият за титлите на WBC.

Бивол наскоро каза, че се интересува само от битка с Канело за неговите титли в суперсредна категория, включително пояса на WBC, и да бъде безспорен шампион. WBC обаче поддържа позицията си, че докато няма бокс в Украйна, те няма да санкционират руски боксьори.

„Не, не в този момент“, отговори Сулейман на въпрос на IZQUIERDAZO, когато го попитаха дали WBC ще одобри битка между Канело и Бивол. „Нашето решение беше ясно. Това е постоянна и последователна позиция. Бивол не е подходил към процеса, който отворихме за всички желаещи боксьори да кандидатстват, за да бъде разгледан конкретният им случай. Бивол не го е направил. Така че за момента Бивол не може да участва в битка, одобрена от WBC”.

Сюлейман препотвърди позицията на WBC по отношение на кризата между Русия и Украйна. Това е същата позиция, която беше заявена, когато се водеха преговори за битка между Бивол и Артур Бетербиев.

„Докато няма бокс в Украйна, няма да има бокс в Русия, санкциониран от WBC“, настоява Сюлейман.

Миналия понеделник се разпространиха изображения за турнир по бокс за аматьори, организиран в подземна метростанция в Харков, град в източна Украйна, който беше на фронтовата линия на войната. Сюлейман приветства възраждането на бокса в Украйна.

„Доста е драматично, но такъв е спортът“, каза Сюлейман. „Необходимостта да тренират бокс, да бъдат активни е голяма. Дай Боже да има мир, няма да е скоро, но стават чудеса”.