След победата над Джон Райдър миналия месец, спекулациите не спират за това, кой ще е следващия противник на Саул „Канело“ Алварес. Мнозина смятаха, че реваншът с Дмитрий Бивол е на дневен ред за мексиканеца, а хора като Еди Хърн многократно споменаваха руснака като човека, срещу когото Канело иска да се изправи.

Въпреки това, бързо стана ясно, че реванш между двамата е малко вероятно да бъде следващото нещо, като спорът за теглото се смята за основен препъни камък в преговорите. Хърн наскоро потвърди, че шампионът в лека тежка категория е отхвърлил първоначалната оферта за битката.

И в интервю за IFL TV, промоутърът разкри, че е бил накаран да вярва, че битка между Алварес и настоящия световен шампион на WBC в средна категория Джермел Чарло е това, върху което се работи сега.

„Чарло изглежда като фаворит за тази битка. Не успяхме да осъществим реванша срещу Бивол и очаквам битката с Чарло да напредне сега, но ще видим как ще вървят следващите няколко дни“, обяви Хърн.

Чарло е световен шампион в категория средна от 2019 г., като вече е взел пояса на IBF в лека средна категория до тук в кариерата си. Въпреки че „Hit Man“ е непобеден след 32 битки, той никога не се е изправял срещу някой от нивото на световния шампион в четири категории Канело Алварес и вероятно ще се нуждае от най-добро представяне в кариерата си, ако иска да вземе безспорната корона.

Поражението му от Бивол беше първата загуба на Канело от почти десетилетие и, въпреки че има мнение, че той вече е в залеза на кариерата си, силното представяне срещу Райдър миналия месец показа, че той все още е човекът, с който трябва да се съобразява всеки в категория супер средна.